[solved] MyInfo 7.3 portable crashing immediately

Discuss MyInfo and get help here
Post Reply
mzpe
Posts: 27
Joined: Thu Nov 17, 2016 9:13 am

[solved] MyInfo 7.3 portable crashing immediately

Post by mzpe »

Hello,

I just installed the latest 7.3 portable version of MyInfo.

However, when I run the app it immediately crashes (see attached screenshot).

For more background:
  • I am running Windows 10 21H2 19044.1706
  • MyInfo 7.2 [7182] continues to run fine on my system.
Solution:
The fix for me was to update the Visual C++ Redistributable I have installed.

You can grab the latest x86 and x64 packages here: https://docs.microsoft.com/en-us/cpp/wi ... -vc-redist
Attachments
app_error.png
app_error.png (6.91 KiB) Viewed 3157 times
Last edited by mzpe on Sun May 28, 2023 6:00 am, edited 1 time in total.
Petko
MyInfo Support
Posts: 3230
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko »

As a preliminary measure: do you probably use some antivirus that might be blocking some file in the new release? Can you temporary dactivate it?
mzpe
Posts: 27
Joined: Thu Nov 17, 2016 9:13 am

Post by mzpe »

I only have the built-in "Microsoft Defender" and disabling it seems to have no effect. Same error occurs.

I also tried running with Administrator permissions but that didn't help either.

If it's just my system having this problem then I'll do some searching and see if I can find a solution. I will post again if I find anything useful :D
mzpe
Posts: 27
Joined: Thu Nov 17, 2016 9:13 am

Post by mzpe »

OK it would appear this was not specifically a MyInfo problem :D

The fix for me was to update the Visual C++ Redistributable I have installed.

You can grab the latest x86 and x64 packages here: https://docs.microsoft.com/en-us/cpp/wi ... -vc-redist
Last edited by mzpe on Sun May 28, 2023 5:59 am, edited 1 time in total.
Petko
MyInfo Support
Posts: 3230
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko »

That's interesting. Generally MyInfo includes all MS re-distributable files that it needs, but probably some slipped through..
mzpe
Posts: 27
Joined: Thu Nov 17, 2016 9:13 am

Post by mzpe »

No problem, I'm just glad the fix wasn't too complicated.
Tester
Posts: 176
Joined: Tue Oct 22, 2013 12:08 pm

Post by Tester »

Hello,

I get the same error message as shown in post #1 when trying to start the trial of version 8 (8.0.0.7860).

My system: Windows 10 Home (Version 21H2 / 19044.2846)

PS:
By the way: This measure did not work for me:
mzpe wrote: Sat Jun 04, 2022 10:25 am
The fix for me was to update the Visual C++ Redistributable I have installed.

You can grab the latest x86 package here: https://docs.microsoft.com/en-us/cpp/wi ... -vc-redist
Petko
MyInfo Support
Posts: 3230
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko »

Have you managed to fix the problem?

If not, please also install the x64 redistributables and see if it helps.
Tester
Posts: 176
Joined: Tue Oct 22, 2013 12:08 pm

Post by Tester »

Petko wrote: Thu May 04, 2023 11:00 am If not, please also install the x64 redistributables and see if it helps.
I was not aware that there is also the x64 build of the Visual C++ Redistributable on the website given by mzpe. But I installed it now and indeed it helps: MyInfo 8 is running now. :D

Of big importance is the word "also" in your above posting. I had to install both the x86 and the x64 redistributables so that it works. :wink:
Petko
MyInfo Support
Posts: 3230
Joined: Sun Jul 25, 2004 4:33 pm
Contact:

Post by Petko »

This issue should no longer happen with MyInfo 8.2 and newer versions.
Post Reply